BIO


Entenem com a cantautor qui canta, escriu, compon les cançons, les interpreta i, on sobre la música hi predomina un missatge d’intenció crítica o poètica, DABÚ és un cantautor.

DABÚ és electroautor. #SOTAAQUESTCEL

Un projecte personal amb sonoritat pròpia, d’ influències variades desde la música d’arrel, folk, noise, ambient, techno, glitch, house, new age, electro o chill out. Se’l classifica com a artista experimental. Es defineix com Electroautor.

El paisatge és la font d’inspiració més vinculada a les fotografies, vídeos, música, sonoritat i paraules.

Dabú adapta els seus directes al context i a l’espai podent oferint cada vegada un directe únic. Combina

l’experimentació sonora, la rítmica i el so ambient, versionant tracks propis o noves produccions.

També, realitza varis treballs i col·laboracions amb espectacles de dansa contemporània i arts escèniques. Dansa, instal·lacions, teatres, exposicions, performances, lectures.. o d’altres obres artístiques que requereixin un espai sonor. Aporta solucions sonores als espectacles escènics, acceptant reptes creatius i mantenint la seva intimitat creativa. “Sap escoltar, sap proposar i sap canviar per acostar idees i propòsits. Indaga per entendre el sentit del tot i un cop fet el rastreig crea segons la seva sensibilitat; afavorint les idees del creador”.

BIO:
Instrumentista i Percussionista forma el primer grup al 93 . Al 99 entra a formar part d’una companyia de nivell profesional com a percussionista, productor i regidor d’espectacles. Treballa amb artistes de circ, teatre, màscares, ballarins/nes i performers.

Dabú és el projecte personal de Jordi Torruella. S’inicia al 1998, fent producció amb Pc. Busca una sonoritat pròpia fora del seu entorn professional.
Realitza un curs de doblatge i incorpora la veu al seu projecte musical. Aposta per la paraula i la música electrònica com a valor. Al 2017 realitza els estudis a Eumes de Música Avançada i So on desenvolupa la part sonora i coneix noves eines per al seu projecte.

Els seus treballs a:
Choreoscope, Fes-ta Bruixa, Fira de les Bruixes, Fira Tàrrega, Auditori Josep Viader, La Volta, Vibra Festa de la Llum, Celler de Can Roca, In-Èdit festival, Eumes showcase i DOC Field, OuiShare Fest Sala Platea, Bòlit,Centre d’Art Contemporani, Sala la Planeta, Temps de Flors, Temporada Alta, Festival Transplanetari, Festival SismO graf, Festival Bideodromo, IED Milano, Festival Mirá, Rollout Dance Film Festival, El Observatorio, CC Ninetes i CC. St. Narcís, ZAWP, Jean Michael Liburuak, Festival Bala, Institut de Teatre i Dansa, Mercat de les Flors, ITD Barcelona, Auditori de Girona, El Canal, Jazz Cava de Terrassa, Fashion Film Istanbul, III-IV Encuentro internacional de videodanza i performance,.